logo kaauw voetjes web

In memoriam Martien d’n 1e

 Martien was ’n carnavalsliefhebber in hart en nieren. Samen met Francien stond hij altijd klaar voor de Kaauw Voetjes. Francien was altijd met de Jeugd bezig. Martien “zorgde voor de centen”. Jarenlang was hij de penningmeester van de vereniging. 

Het seizoen 1993-1994 zou het hoogtepunt worden voor Martien en Francien. Martien werd verkozen tot Jubileum Prins van de Kaauw Voetjes. Het liep, zoals we allemaal weten, helemaal anders. Op 2 januari overleed Francien. Er werd, op verzoek van Martien, toch carnaval gevierd. ’n Aangepast programma, maar het móest doorgaan!

Na ’n poosje leerde Martien Anne kennen. Gauw genoeg kwamen ze samen op de Carnavals,- en SLAP activiteiten. 

Natuurlijk hebben we binnen SLAP ’n hele hoop trouwe en zéér trouwe leden. Martien hoorde bij de laatste categorie. De vergaderingen die hij verstek liet gaan zijn makkelijk op één hand te tellen. Martien was er eigenlijk altijd bij. Bij elke onthulling, receptie of SLAP avond: Martien was er. En al was z’n jasje wat te groot, het paste hem toch. Hij stond niet graag voorop, maar als hij dat moest (bijvoorbeeld tijdens de Bonte Avonden) deed hij dat natuurlijk wel. Martien zei niet veel, hij wachtte wel af, maar buurten deed hij maar al te graag. Nooit had hij het hoogste woord, daar was hij te bescheiden voor, maar als het moest liet hij zijn mening duidelijk horen, en kon dan zelfs nog fel uit d’n hoek komen ook. Mooi was dat. En natuurlijk gaan we dat missen. 

Martien wist het allemaal niet zo goed meer en had samen met Anne besloten om niet meer aan de carnavalsactiviteiten mee te doen. De laatste keer dat hij er nog bij was, was tijdens de Toelating Toets van Piet 4de op 3 november 2018.  Dit afscheid, zo’n 3 jaar later is echter definitief.

Martien, elk jaar brengen we ’n toost uit op het nieuwe SLAP Lid en op Piet, Harrie en Jan. Ook op jouw zullen we voortaan proosten. 

Tot slot nog ZIJN lijfspreuk:

“ Met dit 22-jarig bestaan hopen we nog lang door te gaan. Veel leut en veel gein, dat moet er in Lierop zijn ”